Skip to content

Copyright

Gaat Jumping Indoor Maastricht in 2017 een Wereldbeker wedstrijd worden?

Vorig jaar werd er ook al gespeculeerd of Jumping Indoor Maastricht dan toch een  wereldbekerwedstrijd gaat worden. En dit jaar kwam de vraag weer tijdens de persconferentie van de afsluitende Grote Prijs. Het antwoord was vrij duidelijk, Ja het is wel iets waar de organisatie van JIM naartoe wil werken. De concurrentie is  echter moordend want in hetzelfde weekend word bijvoorbeeld ook de Wereldbeker wedstrijd in Verone verreden.

Prijzengeld is daarbij ook een factor maar nu Limburgs Parlement via een motie groen licht heeft gegeven voor een financiële bijdrage voor de komende drie jaar hoopt de organisatie volgend jaar dan toch een Wereldbeker te kunnen rijden in het MECC te Maastricht.Het is de bedoeling dat de provincie en de gemeente Maastricht samen jaarlijks 200.000 euro bijdragen. CDA-gedeputeerde Ger Koopmans stelde wel de voorwaarde dat ook het bedrijfsleven twee ton op tafel legt. "Het is gelijk oversteken. Anders is de maatschappelijke steun te karig", zei Koopmans tegen locale omroep Limburg 1. Ook Bondscoach Rob Ehrens ziet een opwaardering naar Wereldbeker status zitten. "Hierdoor wordt Limburg als paardensportprovincie verder op de kaart gezet." deelt hij Limburg 1 mee.
Vorige Sterk deelnemersveld present voor Madrid Horseweek Volgende Bronzen duo Eric Lamaze en Fine Lady aan de start op CSI** de Peelbergen