In het persbericht maakt de federatie bekend dat het een uitsluitingsprocedure opstart en de wedstrijdlicentie van de twee betrokken Duitse ruiters per direct is geblokkeerd. Verder wil de FN een verbod uitschrijven om FN-terreinen te betreden en deel te nemen aan FN-evenementen.

Het FN maakt bekend dat ze aangifte heeft gedaan tegen de twee Duitse personen die ze herkent heeft in de video. Volgens het FN is wat te zien is op de video 'walgelijk". "We zullen alles op alles zetten om dit juridisch aan te pakken. Dit is een strafrechtelijk feit en zal ook zo behandeld moeten worden.  Verder heeft de FN, net zoals de stamboeken ZfdP en Westfalen, een uitsluitingsprocedure ingeleid om zo Klieber en Sandbrink het persoonlijke lidmaatschap van de FN te ontzeggen."

Thies Kaspareit, hoofd van de opleidingsafdeling van het FN, zegt: “We hebben allemaal een verantwoordelijkheid tegenover het paard en deze zaak laat op walgelijke wijze zien dat er mensen zijn die hun verantwoordelijkheid niet nakomen.”

Lees het volledig persbericht...