Eerder melden onze collega's van Equnews.be al dat Franse favoriet Patrice Delaveau niet aan de finale zou deelnemen doordat zijn paard niet door de keuring kwam vanochtend. Nu voegen zich nog twee toppers aan de lijst van afmeldingen voor de finale morgen. Naast Delaveau zullen ook Kent Farrington en Billy Twomey niet aan de start komen.

De ontgoocheling voor de nummer 9 van de wereld, die morgen als leider en grote favoriet voor thuispubliek van start zou gaan in de finale van de Wereldbeker, was groot.  Zijn paard Lacrimoso 3*HDC (foto) is deze ochtend niet door de keuring gekomen. "Gisteren twijfelde ik voor aanvang van de barrage al aan iets, maar het leek vrij goed mee te vallen. Deze ochtend bleek hij tijdens de keuring nog niet volledig in orde te zijn. In overleg met de eigenaars en Philippe Guerdat, heb ik beslist om Lacrimoso terug te trekken." legde Delaveau uit tijdens een persconferentie.

Een paar uur later was het Kent Ferrington die zich terug trekt.  De winnaar van de omloop van gisteren geeft aan zijn paard te sparen omdat deze net terug is op huidige niveau.   “Ik ben super blij met de overwinning van gisteren en de vorm die mijn paard toonde. Maar wij zien dat dit paard een mooie toekomst perspectief biedt, maar met de huidige plaatsing in het klassement denken wij dat het het beste is voor het paard om ons daar dan ook op te richten", geeft Ferrinton aan.

De Ierse Billy Twomey  gooit tevens de spreekwoordelijke handdoek in de ring. Met een voorlopige tussenklasering van de 17e plaats trekt hij zijn Tinka’s Serenade terug voor de finale.

Bekijk hier de voorlopige startlijst voor de derde ronde.

Bron: De Hoefslag/Equnews