Het hoogtepunt van de avond was de verkoop van catalogusnummer 5, Simba (Sezuan's Donnerhall), gepresenteerd door de getalenteerde Hof Kasselmann-ruiter Sina Eilers. Deze jonge ster voor de dressuurring behaalde een indrukwekkende prijs van 180.000 euro en werd bemachtigd door een bieder uit de Verenigde Staten. Het op één na hoogste dressuurbod, de Bon Coeur zoon Bon Ami, getraind tot op gevorderd (S) niveau dressuur, vond ook bewonderaars uit de VS en wisselde van eigenaar voor 130.000 euro. Het duurste springbod kwam voor de Chaccoon Blue x Conthargos merrie Chanaika PS, die ook werd verkocht aan de VS voor 138.000 euro. Een andere Chaccoon Blue x Conthargos dochter, Chaya Brava PS met catalogusnummer 10, werd verkocht aan klanten uit Denemarken.

De derde Hof Kasselmann & Schockemöhle Hybrid Veiling bood een hoogwaardige collectie van acht dressuurpaarden en zeven springpaarden. Het ‘Future Champions’ jeugdtoernooi bood opnieuw een passend decor voor de veelbelovende viervoeters. Verschillende jonge paarden zullen naar het buitenland vertrekken, met kopers uit onder andere de VS, Denemarken, Portugal en Nederland.

De organisatoren Paul Schockemöhle en Ulli Kasselmann waren meer dan tevreden met het resultaat. ‘We hebben opnieuw een aantal zeer goede, jonge paarden aangeboden, die ook goed werden ontvangen door de goede sfeer. Ondanks dat de wedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal al begonnen was, bleven de mensen en volgden de veiling live. We kijken uit naar het volgende project,’ verzekerde Paul Schockemöhle. Ulli Kasselmann was het eens met zijn partner: ‘We hebben een geweldige sfeer kunnen ervaren in het springstadion. Ik geloof dat dit kan worden uitgebreid en misschien meer paarden kunnen worden aangeboden. De gezamenlijke hybride veiling bij de Future Champions heeft zijn waarde bewezen.’ Veilingmeester Hendrik Schulze Rückamp's conclusie was ook positief: ‘Wanneer je tussen Paul en Ulli staat, voel je je altijd op je gemak. Ik werd verliefd op twee paarden, ze waren bijna de duurste, dus ik denk dat ik ook de juiste smaak heb laten zien…’

Voorafgaand aan de hybride paardenveiling werd een liefdadigheidsveiling gehouden ten behoeve van de internationale non-profitorganisatie JustWorld International. Deze liefdadigheidsveiling bracht in totaal 11.000 euro op voor twee driedaagse clinics met dressuurruiter Frederic Wandres en springlegende Ludger Beerbaum.


Bron: Persbericht
F. ©: Thomas Hellmann