Slechts enkele minuten voordat Andreas Helgstrand met Queenspark Wendy zijn proef moest rijden tijdens de Stuttgart German Masters in Stuttgart, kwam Nordjyske met het verdict dat de aflevering volgende week woensdag te zien zal zijn. 

Volgens de TV-zender TV2 is het van maatschappelijk belang dat de beelden naar buiten worden gebracht, daar hij een groot voorbeeld is binnen zijn industrie. Er bleek geen discussie mogelijk over het feit dat dierenwelzijn hoog in het vaandel moet worden gedragen. 

"Het onderzoek richtte zich op een discrepantie tussen het beeld dat aan het publiek wordt gepresenteerd en de werkelijkheid achter gesloten deuren bij Helgstrand Dressage. En er werd geconcludeerd dat er geen andere manier was om deze beweringen te documenteren dan door het gebruik van een verborgen camera," aldus de hoofdredactie.

Helgstrand probeerde eerst ervan onderuit te komen door aan te halen dat paarden soms eens op hun plek moeten worden gezet maar kwam daarna met de uitleg dat het om een principiële kwestie gaat en het zijn bedrijf en medewerkers in een slecht daglicht zou brengen.



Bron: Nordjyske