Skip to content

Copyright

Dier&Recht: Nederlanders onbewust grootconsumenten van Argentijns paardenvlees


"Argentinië levert 60 procent van al het paardenvlees in de wereld. Nederland was in 2019 wederom de grootste importeur van Argentijns paardenvlees. In Argentinië zelf wordt dit vlees niet gegeten, het eten van paarden is er zelfs taboe! Waar gaan al die tonnen paardenvlees heen in Nederland? Wie eet het?", aldus Dier&Recht.

Volgens hen zit er veel paardenvlees in onder andere frituursnacks en eten dus verschillende mensen paardenvlees zonder het zelf te beseffen. In een nieuw artikel roepen ze dan ook op om minder snacks te consumeren: "Ook in Nederland eten veel mensen liever geen paardenvlees. Daar hebben de vleesverwerkende bedrijven wat op gevonden. Buiten het kleine segment paardenrookvlees en stoofvlees dat openlijk wordt aangeboden, bevatten vleesproducten voor supermarkten bijna nooit paardenvlees. Maar als je bij de snackbar of in een restaurant een bitterbal, kroket of stoofpotje bestelt, kan daar zomaar meer dan 50 procent paardenvlees in zitten! Daar is over nagedacht: consumenten kunnen geen ingrediënten controleren als ze ergens een snack halen of uit eten gaan. Bovendien gaan veel mensen ervan uit dat een frikandel uit de supermarkt dezelfde samenstelling heeft als een frikandel uit de muur".


Bron: Dier&Recht



Vorige FNRS bedrijven genomineerd voor HIP Award voor Hippische ondernemer van het jaar 2020 Volgende Vuurwerk grote zorg bij paardeneigenaars