Vorig weekend heeft Frans Klos zijn gestolen paard, Belle Amie terug gekocht van de nieuwe eigenaar. De merrie werd half maart gestolen. Vorige week vond de politie het paard eindelijk terug. Ze bleek in handen te zijn geweest van meerdere handelaren. 

De 20-jarige Klos moest Belle Amie eerder noodgedwongen verkopen omdat hij te weinig geld had om in haar onderhoud te voorzien. De verkoop ging alleen niet zoals gepland, de familie Klos werd opgelicht. Het dier verdween uit een paardenbox in Brabant, waar het door een tussenpersoon was gestald. Twee andere paarden werden ook meegenomen. Die werden eerder al teruggevonden.

Om haar terug te krijgen moest Klos een flink bedrag ophoesten: 5500 euro. Dezelfde prijs die de laatste eigenaar, een particulier, had betaald. Volgens de politie is deze persoon niet strafbaar, omdat hij of zij niet kon weten dat het paard was gestolen. ,,Hoe de zaak wordt afgehandeld tussen Klos en de huidige eigenaar is aan hen,” vertelde een politiewoordvoerder eerder.

Klos is blij dat hij en zijn geliefde paard weer samen zijn. Wel noemt hij de ‘transactie’ luguber. ,,Degenen die Belle Amie in bezit hadden, konden alleen met mij contact opnemen en ik niet met hen, ze belden altijd anoniem. Ik moest zaterdag 5500 euro overmaken, zonder dat ik wist of ze te vertrouwen waren. Ze wilden niet naar mij toekomen, maar ergens tussen ons in afspreken.”

Lees meer hier.