WeAllRide is het eerste platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om via video dressuurwedstrijden te rijden. Het is een initiatief van Rens Plandsoen en Renée de Graaf. In 2019 lanceerde het platform, met doel om de paardensport leuker en toegankelijker te maken voor iedereen. Door middel van videowedstrijden hoeven paarden niet vervoerd te worden, en kan stress dus worden voorkomen. Zij biedenj ruiters de vrijheid om hun niveau te toetsen op een plek en tijdstip dat hen het beste uitkomt. Een plek om te rijden, een paard of pony én iemand die de proef voorleest en filmt, is alles wat nodig is.

De twee organisaties zijn een samenwerking aangegaan en organiseren het Manege & Ruiter Bond online Manege Kampioenschap voor alle aangesloten maneges.

Deze winter vindt er een voorronde en een finale plaats. Het kampioenschap is opengesteld voor alle maneges vanaf maandag 7 december 2020 tot en met dinsdag 12 januari 2021. Daarna vindt er een online finale plaats. Per manege komt er een online scorebord, zodat deelnemers kunnen volgen wie er naar de finale mogen.

bron: Persbericht