Het zal er al even aan te komen en nu is -ie er: de nieuwe MijnKNHS-app. Met de MijnKNHS-app heb je de KNHS-wedstrijdkalender altijd bij de hand. Bekijk welke wedstrijden er zijn, schrijf je direct online in, bekijk je startpas(sen) en klassering per paard of gebruik de paardenzoeker om sportstanden van een paard op te zoeken.

Wat kun je met de MijnKNHS-app? Natuurlijk konden we het bij Equnews ook niet laten om even met de MijnKNHS app te spelen. En hebben als kleine nerds die we stiekem wel zijn alles eens even bekeken.

De app oogt overzichtelijk en er is een groot aantal functies opgenomen die je al kent van de desktop-versie MijnKNHS. ZOo kan je de wedstrijd kalender inzien en heb je ook al je eigen klasseringen en startpassen bij de hand. Een groot gemist is het inzien van startlijsten en uitslagen, want als wedstrijdruiter  zou ik dat nu echt bij de hand willen hebben.

Met de paardenzoeker kan je sportstanden opzoeken van elk paard, mits je identificatie nummer hebt, wat erg handig kan zijn als je een paard eventueel wilt aanschaffen en snel wilt checken of de verkoper wel de waarheid vertelt over de sportprestaties van misschien wel jou nieuwe topper.

Ook is de app sociaal 'goed connected' doormiddel van een social feed. Zo kan je met één druk op de knop alle gebeurtenissen van #ruitersinoranje volgen.

Bekijk hier alle functionaliteiten in de MijnKNHS-app.

Beschikbaarheid Momenteel is de app alleen beschikbaar op Android en iPhone, waarmee de KNHS Windows Phone gebruikers totaal links laat liggen. Hoewel het een klein beetje begrijpelijk is gezie n het huidge marktaandeel van de Windows Phone zijn er toch best veel mensen die wel een dergelijk toestel hebben.

Wij hopen dan ook dat hier verandering in komt. Want wanneer we straks geen fysieke startpas meer hebben en deze uit de app moeten gaan halen, gaat dat een hele uitdaging worden met een Windows Phone.

Startproblemen..? Het is de eerste volwaardige app die de KNHS voor zijn leden uitbrengt. En net als bij vele apps die wereldwijd in de store te vinden zijn heeft de mijnKNHS-app ook enkele opstartproblemen.  De meest voorkomende lijkt nu het niet een connectie kunnen krijgen met de server.

"UPDATE: door het enorme enthousiasme waarmee de app gedownload wordt zijn er af en toe wat haperingen in de verbinding met de server. Is dat het geval, probeer het dan later even opnieuw!" heeft de KNHS inmiddels via Facebook laten weten.

Verder komen er ook meldingen dat data niet correct ingeladen wordeof dat inloggen gewoonweg niet mogelijk is (terwijl dat op de desktopversie wel lukt).

mijnknhs-app-drie-screenshots-2