Het geld is symbolisch overhandigd tijdens een benefietwedstrijd in Wasperveld bij Stal Bakker & Frederiks. Volgens Henk Frederiks waren er zeker duizend mensen op het evenement afgekomen. Een deel van de omzet van de aanwezige foodtrucks gaat ook naar Manege Lelystad, maar Frederiks moet dat bedrag nog uitrekenen. "Het is een flinke opbrengst", verwacht hij.

Nieuw ziektegevalv Suzanne van der Laan van Manege Lelystad is erg blij met de steun. "De sfeer was fantastisch en we hadden allemaal lieve mensen om ons heen. Dit hadden wij niet verwacht", zegt ze. Maar er is ook minder goed nieuws: de strijd tegen het rhinovirus is nog steeds niet gewonnen. Ondanks alle maatregelen is opnieuw een paard ziek geworden. De hoop dat de manege op 1 december weer open kan, is daarmee de bodem ingeslagen. "Het wordt eerder richting de kerst", vreest Van der Laan.

Ondanks alle financiële steun, onder meer door crowdfunding, zijn de zorgen groot, vertelt Van der Laan. "Hoe langer we dicht moeten blijven, hoe meer mensen hun abonnement zullen opzeggen", vreest ze. "En december is natuurlijk een dure maand."

bron: Omroep Flevoland