School was nooit zijn ding, maar paarden wél. In zijn pony-tijd maakte hij deel uit van alle EK jeugdteams. In 1996 brak hij met You Can Do It door bij de senioren. Hij won vele Grote Prijzen en reed een paar keer voor het Nederlandse team. In 2004 was hij reserve ruiter voor de Olympische Spelen van Athene. Het jaar voordien won hij met het Nederlandse team in Rotterdam. 

Pannenkoekenhuis De Big 

"Als ik aan Rotterdam denk, denk ik nog steeds aan het bos voor het CHIO concours. Ook denk ik aan de altijd behulpzame vrijwilligers en pannenkoekenhui De Big en aan de aardige gastvrouw die er ieder jaar weer was. Altijd als ik in Rotterdam reed, wilde ik daar eten en ondertussen naar het losrijden kijken, zo gezellig. Mijn allermooiste sportherinneringen aan het CHIO dateren van 2003 en 2008. In 2003 wonnen we met het team waarin naast mij Jan Tops, Eric van de Vleuten en Peter Geerink zaten. In 2008 won ik met Sam (v. Calvados) er de Grote Prijs. Hij was pas negen jaar toen, mijn tweede paard en dan een Grote Prijs winnen op een vijfsterren concours, geweldig was dat", aldus Albert Zoer. 

Comeback in 2023 te Rotterdam 

We hebben onze succesvolle landgenoot vele jaren zien schitteren op concours, maar nu hebben we hem al enkele jaren niet meer aan de start gezien op de CHIO Rotterdam wedstrijd. Albert: "Ik heb een paar hele goede zevenjarige paarden. 2022 is wel heel snel, maar in 2023 hoop ik weer van de partij te zijn!" 

Bron: chio.nl