Vorige week was Zoï Snels nog sterk aan het werk in Gent. De Nederlandse springruiter liet zich opvallen op de Belgische concours. Tijd om een korte Q&A te ondergaan.

Je favoriete herinnering met een paard? Het winnen van de Grote Prijs met This Lux. This Lux is een paard die ik zelf heb opgeleid en veel tijd en werk in heb gestoken. De evolutie die je meemaakt en dan die climax, super als dat lukt!

Mannelijk of vrouwelijk, welke ruiter inspireert je? Jos Lansink, hij is een zeer stijlvol en bewuste ruiter. Ik bewonder zijn management en manier van trainen!

Waar denk je aan juist voor het springen van een sprong? Ik denk er altijd aan of mijn paard tussen mijn hand en been is en recht onder me is om ook goed te kunnen afzetten en dat ik de juiste voorwaartse impuls heb!

Wat is je sterkste eigenschap? Dat als ik ergens voor ga, ik er alles voor doe om dat gene te bereiken en niks aan het lot overlaat! Kortom ik ben een doorzetter.

Een paard is voor u? Een paard is voor mij alles, een vriend waarmee ik samen prestaties probeer op te bouwen!

Om topruiter te worden moet je...? Leergierig zijn, want je bent nooit uitgeleerd wanneer je werkt met paarden! Verder moet je alles opzij willen zetten met de paardensport als ultiem doel.

Een goed paard is...? Een paard die voor zijn ruiter zijn best doet om foutloos aan de overkant van de hindernis te komen.

Olympisch goud of Wereldkampioen? Het is een droom om een van beide te winnen natuurlijk. Maar als ik moet kiezen Olympisch goud, want in mijn ogen is Olympisch kampioen zijn het allerhoogste voor een sporter!