Suus Kuyten imponeert steeds aan de internationale start. De Nederlandse zorgt steeds voor een mooi oranje visitekaartje op internationale wedstrijden. 

Je favoriete herinnering met een paard? Mijn favoriete herinnering is met Don Juan. Een Flamenco die ik zelf gefokt uit een van mijn  eerste paarden, Laika. Ik heb hem van zadelmak tot GP niveau zelf opgeleid. We zaten in de finale de 7-jarigen op het Wereldkampioenschap te Lanaken. Ik was stiekem heel trots toen.

Mannelijk of vrouwelijk, welke ruiter inspireert je? Eigenlijk alle ruiters in de topsport. Maar mijn favoriet is Niels Bruyneels. Elke keer met nieuwe paarden aan de top en het ziet er zo gemakkelijk uit.

Waar denk je aan juist voor het springen van een sprong? Hoe we deze foutloos gaan springen.

Wat is je sterkste eigenschap? Ik ben van mezelf heel positief (ook al zeg ik het zelf). Dat zorgt ervoor dat ik steeds ga rijden met plezier.

Een paard is voor u? Mijn vriend

Om topruiter te worden moet je...? Er volledig voor gaan en tegen tegenslagen kunnen.

Een goed paard is...?. Eentje die foutloos wil springen. We zien allemaal graag een bergopwaarts paard met veel vermogen een goede galop en voorzichtig. Maar aan het eind moeten ze het vooral willen doen voor je.

Olympisch goud of Wereldkampioen? Olympisch goud