Op Kerstdag viert de familie Philippaerts traditioneel thuis, terwijl ze zich klaar maken om te schitteren op de Kerstjumping in Mechelen. Vanaf morgen zie je Nicola Philippaerts aan het werk in  Mechelen, tijd om hem op voorhand beter te leren kennen.

Wanneer was je eerste wedstrijd? Ik startte op m'n zeven jaar op regionale wedstrijden. We moesten ons bewijzen door steeds twee parcours te rijden tot we ongeveer 10 jaar oud waren. Pas dan kwamen we aan de start op een nationaal niveau. Ik heb steeds hetzelfde trainingsprogramma gehad als m'n broer. M'n vader kwam ons steunen als hij kon, maar mama was er altijd bij.

Als niet zou paardrijden, hoe zou je leven er dan uitzien?  Geen idee... waarschijnlijk iets met paarden. Ik heb nooit iets anders gekend. We zijn opgegroeid tussen de paarden. Ik heb nog een tijdje gevoetbald maar uiteindelijk kwam ik steeds terug bij de paarden.

Je reist heel wat af, wat is je favoriete stad? Ik ben verliefd op Parijs, hoewel Londen vind ik ook wel leuk.

Wie is je favoriete atleet? Ik bewonder Michael Phelps enorm. Ik heb hem aan het werk gezien op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij is een echte atleet. Ik denk dat hij zowat alles bereikt heeft in z'n leven. In de springsport heb ik enorm veel bewondering voor Marcus Ehning Christian Ahlmann en Ludger Beerbaum.

Welk vijfster paard zou je graag rijden? Casall, hij is gewoon schitterend. Ik zou echt het gevoel willen weten hoe het is hem te rijden.

Wat is je favoriete eten? Zoals de meeste Belgen, steak met frietjes en salade.

Wat is je favorietefilm Ik kijk heel veel films en series. Ik vond Seabiscuit wel leuk.

Wat is je favoriete cocktail? Caipirinha

Wat is je dagelijkse wagen? Van welke wagen droom je? Ik rij met een Mercedes C coupé. Ik hou van heel wat wagens maar droom wel van een Audi RS 6.