Proficiat met je knappe derde plaats in de CSI3*-W Grand Prix van Poznan! Had je deze resultaten verwacht? 

Frank Schuttert: "Kinky Boy is de laatste tijd in goede vorm. Over het laatst deed hij het heel goed in de 2* en 3* Grote Prijs in Opglabeek. Ook in Samorin zat hij in een dikke proef ook vooraan in de Global Tour. In Praag heeft hij ook heel goed gesprongen. Het was niet echts onverwachts vandaag, laten we het zo zeggen." 

Wat was je tactiek vandaag voor de jump-off? 

Frank Schuttert: "Ik moest als eerste binnen in de barrage. Dat is natuurlijk nooit echt fijn. Als je zo laat mogelijk kan binnen gaan is dat het makkelijkste natuurlijk. Volgens mij waren de lijnen wel allemaal vrij duidelijk. Ik heb een beetje 'mijn' ronde gereden. Kinky Boy is van nature misschien niet het aller snelste paard maar hij heeft wel een hele grote galop. Dus ik heb daar geprobeerd zo goed mogelijk gebruik van te maken. Hierdoor heb ik uiteindelijk de derde plek kunnen behalen." 

Had je ergens iets anders kunnen aanpakken in de barrage zodat je toch nog de winst had kunnen pakken? 

Frank Schuttert: "Ik denk niet dat ik het ergens heb laten liggen in de barrage. Misschien als ik echt iets gek had gedaan had het eventueel wel gekund. Maar we hebben wel alles uit de kast gehaald vandaag." 

Wat voor paard is Kinky Boy onder het zadel? 

Frank Schuttert: "Kinky Boy is best wel een bloedpaard. Verder is hij echt niet moeilijk. Hij heeft een makkelijk temperament, veel vermogen en hij heeft altijd een goede instelling. Kinky Boy doet altijd even goed zijn best. Eigenlijk is hij wat laat op gang gekomen voor zijn leeftijd maar hij maakt veel vooruitgang." 

Hoe is Kinky Boy in de omgang? Kan hij een deugniet zijn op stal? 

Frank Schuttert: "Kinky Boy is echt een heel lief paard. Hij is makkelijk in de omgang en op stal." 

Wat hoop je nog te bereiken met Kinky Boy in de toekomst?

Frank Schuttert: "Je streeft natuurlijk altijd naar het hoogste. Hij heeft in de zomer zijn eerste 5* GP gelopen. Het zou wel mooi zijn als we eens vooraan in 5* kunnen staan of zelfs winnen. Het is natuurlijk ook de vraag of die grote wedstrijden nog wel mogen doorgaan gezien de huidige omstandigheden. We hopen, zeker als Nederlanders natuurlijk dat concours zoals Jumping Amsterdam in januari gewoon weer door kunnen gaan. Maar dat is allemaal een vraagteken nu omdat Nederland net in volledige lockdown is gegaan. Ik hoop echt dat het doorgaat want dat zijn wel de wedstrijden waar ik probeer te pieken." 

Hoe was de situatie in Polen? 

Frank Schuttert: "In Polen hebben we in een vol stadion gereden. Dat is wel fijn natuurlijk dat je voor zo'n grote en volle tribunes kan rijden." 

Wat is al je mooiste overwinning geweest met Kinky Boy?

Frank Schuttert: "Ik vind het moeilijk om echt één moment uit te kiezen. Vandaag was natuurlijk al een hele mooie herinnering die we samen hebben gemaakt. Om voor zo'n volle tribunes naar een derde plaats te rijden is al heel mooi. Kinky Boy is zo'n twee jaar bij mij, net toen heel de corona-crisis begon. Dus wedstrijden rijden zoals vandaag in een groot stadion met volle tribunes hebben we eigenlijk nog niet zo heel veel kunnen doen. Een moment zoals vandaag was prachtig." 

Hoe verliep je partnerschap met Kinky Boy al? 

Frank Schuttert: "Kinky Boy had eigenlijk alleen maar 1.35m en 1.40m rubrieken gelopen, wat voor zijn leeftijd best wel groen was. Kinky Boy is nu elf. Die hele weg die we hebben afgelegd van de 1.35m/ 1.40m proeven naar een dikke 1.60m rubriek, dat is nog het mooiste. Eigenlijk is ook best wel snel gegaan voor Kinky Boy op een korte tijd. Dat gevoel dat je een paard naar het hoogste niveau hebt gebracht is heel mooi."

Wat maakt van Kinky Boy zo'n succesvol GP-paard?

Frank Schuttert: "Je kan Kinky Boy eigenlijk elke proef binnen rijden. Het is nooit te hoog voor hem. Kinky Boy is ook een paard dat je makkelijk over meerdere dagen kan rijden. De laatste dag is hij meestal zelfs nog op zijn beste. Dan heeft hij zoals nu in Polen, al een heel weekend gesprongen en goede rondjes gelopen en dan is hij in de 1.60 GP nog op zijn beste!" 

Heb je nog wedstrijdplannen dit jaar? 

Frank Schuttert: "Polen was de laatste wedstrijd voor ons. De feestdagen komen eraan dus daar gaan we nu van genieten. Voor we het weten zitten we al in 2022!" 

Bron: Equnews