Tom Schellekens hield in het 1.40m hoge parcours landgenote Meike Zwartjens achter zich. In het zadel van Fiarabo (Diarado) ging Schellekens vliegensvlug naar de finish en wont met ruim vier seconden voorsprong! Zwartjens achtervolgde op Twindam Z (Twister de La Pomme) en werd tweede. Ook Jody van Gerwen sprong in de prijzen in het zadel van Panamera Sth (Jonsaunier Dwergse Hagen).

Resultaten


54 deelnemers kwamen aan de start in het 1.35m hoge parcours. Schellekens had de KWPN ruin Greenday (Eldorado vd Zeshoek) onder het zadel voor deze opdracht. Met het fokproduct van de familie Van Kessel - Liessel was Schellekens op geen fout te betrappen en ronde foutloos af in 30,44s. Enkel de Deense Line Busk Heltborg was sneller. De overwinning was Nederlands getint want Heltborg rekende op de KWPN merrie Gaville (Chelltago Z) en finishte in 29,61s. 

Voor Kessy van Berlo werd in het zadel van Pablo vd Donkhoeve (Etoulon) de achtste plaats genoteerd na ook een dubbel foutloze rit. Voor hen op zeven kwam de KWPN merrie Kristal, een 8-jarige dochter van Callahan VDL uit de fokkerij van G.J. Jacobs. Met haar veertiende plaats viel Meike Zwartjens nog net in de prijzen met Piamanta v/h Zuid-Pajottenland (Diamant de Semilly).

Resultaten

Schellekens scoorde eerder ook al in de CSI1* Big Tour een top tien notering door de 9-jarige Jingle Bells AC foutloos het 1.35m hoge parcours rond de sturen. Het duo werd zevende. Op negen volgde Yannick Janssens van Grunsven in het zadel van Eloma's Blue SFN (Mr. Blue). 

In de CSI1* Small Tour werd de uitslag verdeeld over twee lijsten. In de ene zagen we Fleur Holleman als beste Nederlandse met een negende plaats voor de 7-jarige Lancome (Humberto Ask). Maar het was Joelle Muijres die voor het beste resultaat zorgde en vierde werd op de 8-jarige Kobalt Expres WS (Global Express VDL). Janssen van Grunsven scoorde hier de zevende plaats met Darwin Ddl (Quantum).