De top drie werd aangevoerd door Philipp Weishaupt met Krokant (v. Kannan), die met 61,67 de te kloppen tijd neerzette. Slechts 1/4e van een seconde later kwam Marcus Ehning op de rug van Funky Fred (v. For Pleasure) als tweede over de finish. Gerrit Nieberg sloot de top drie af in het zadel van Blues d'Aveline Ch (v. Baloussini) met 62,17 op de klok. 

De nummers één en twee van de wereld vulden de plaatsen na het podium. Voor Henrik von Eckermann was er met Glamour Girl (v. Zirocco Blue VDL) de vierde plaats in deze op snelheid en handigheid gescoorde rubriek. Martin Fuchs volgde op de voet met een vijfde plaats in het zadel van Rahmannshof Upgrade (v. Ultimo). 

Voor Nederland werd er vandaag minder sterk gereden. Zowel Harrie Smolders als Jur Vrieling kregen straftijd aangerekend. Smolders eindigde daardoor op vijfentwintig met Uricas vd Kattevennen (v. Uriko) voor Vrieling met Chambertino Z (v. Chambertin 3) op zesentwintig. Willem Greve kwam op zevenendertig met Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek).


Foto credits: German Masters