De Grote Prijs van de Silver Tour werd uiteindelijk op naam geschreven van de Britse Sienna Charles in het zadel van Havana M (Verdi TN), die de chrono in de barrage op 39.26 seconden stopten. Onze landgenote en sterkhoudster van dienst, Sanne Thijssen, kwam net 3 honderdsten te kort en sprong met Zeppelin Blue dus naar zilver. Jérôme Guery, eveneens bezig aan een glansrijke zegereeks in Oliva, nam met de 7-jarige Tender Dream Hero Z (Thunder Vd Zuuthoeve) het brons voor zijn rekening door af te klokken op 39.98 seconden.

Ben Maher eindigde kort na het podium met Enjeu de Grisien (Toulon) als vierde, voor Michael Hughes en Eclatant (Berlin).

Vind de volledige resultatenlijst hier.

Ook Jack Ansems niet te stoppen in Oliva

Niet alleen Sanne Thijssen, maar ook Jack Ansems verzamelde al een aanzienlijke prijzenpot in Oliva. Daar deed de Nederlander vandaag nog een schepje bovenop door in de 1.30m Silver proef met de overwinning aan de haal te gaan. Ansems zette op de rug van de nog maar 6-jarige Queen van het Voortveld 5andiamo Z) een topprestatie neer, en sprong naar de snelste foutloze tijd. De Braziliaan Yuri Mansur probeerde nog in de buurt te komen, maar moest samen met Free Party de Maugre (Balou du Rouet) uiteindelijk tevreden zijn met zilver. De derde plaats ging naar de Zwitserse Nadja Peter Steiner en de vosruin Harry KM (Hunters Scendro).

Klik hier voor de volledige uitslag.