Slechts dertien van de net geen zeventig combinaties slaagden erin de barrage te bereiken. Romp had onder het zadel Hanouk V, een elfjarige KWPN merrie van Cannabis Z  en mocht zich bij die dertien rekenen. De Nederlander stuurde het fokproduct van Verbakel foutloos rond en klokte af op 38,15s. Die tijd was een seconde sneller dan Mel Thijssen, die met Grieg S (Indoctro, fokker: H. Van Der Scheer) in 39,18s de finish kruiste en tweede werd. Het podium was nipt niet volledig Nederlands want het was de Braziliaan João Victor Castro Aguiar Gomes De Lima die derde werd op Charon van Moeshof (Diamant de Semilly). 

Loewie Joppen was de vierde en laatste dubbel foutloze combinatie met de nog maar achtjarige Pallieter vd N. Ranch (Cornet Obolensky). De Duitser Jens Wawauschek besloot de top vijf in het zadel van Mava S (Messenger), eveneens een achtjarige. Lars Kersten en Boebka vd Marienshof Z (Balou du Rouet) werden zesde voor Beau Schuttelaar met Perlouka v/h Schanshof (Harley) en Mans Thijssen met Zeppelin Blue (Zirocco Blue). 

Resultaten

Eerder was het Remco Been die zich liet opmerken in de CSI2* 1.40m Small Tour en met Lucy T (Comme il Faut) vierde werd. Wout-Jan van der Schans volgde op zes met Habrina (Eldorado vd Zeshoek).