Marc Houtzager had zich na een foutloze ronde op Holy Moley (v. Verdi TN) geklasseerd voor de barrage maar wenste hier niet aan deel te nemen. Bas Moerings was de eerste Nederlander in de piste en zat in het zadel van Jesther (v. Cardento). De negenjarige hengst bleef van al het hout af en finishte in 36,76s. Twee combinaties later zagen we Harrie Smolders aan het werk. Op de tienjarige Deesse de Kerglenn (v. Mylord Carthago) wist ook hij foutloos te blijven. Een snelle chrono van 33,40s leverde hen een voorlopig tweede plaats op.

Pim Mulder zat achter de tijd van Pieter Devos aan. De Belg kwam als tweede aan de start op de KWPN merrie Jarina J (v. Cicero Z Van Paemel) en had een vlotte, foutloze ronde met een tijd van 32,40s. Mulder rekende op Memphis Z (v. Mylord Carthago) om geen fout te maken en dat deed de elfjarige ruin ook niet. Hun chrono stopte op 33,27s, wat hen voorlopig op twee zette en Smolders naar drie verwees. Ook Jur Vrieling deed met Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle) een gooi naar de overwinning maar twee springfouten verwees hen naar onderen. 

De Deense Soren Moeller Rohde kwam als allerlaatste aan de start op Action Man Ask Z (v. Action-Breaker) maar ook hij kon Devos niet van zijn troon stoten. 


TOP VIJF 

  1. Pieter Devos (BEL) - Jarina J (v. Cicero Z Van Paemel)
  2. Pim Mulder (NED) - Memphis Z (v. Mylord Carthago)
  3. Harrie Smolders - Deesse de Kerglenn (v. Mylord Carthago) 
  4. Ebba Danielsson (SWE) - Nikita vd Vosberg (v. Echo van T Spieveld)
  5. Soren Moeller Rohde (DEN) - Action Man Ask Z (v. Action-Breaker)