Als tiende van veertien barragekandidaten nam Max Kühner alle risico's en snelde naar een naderhand onklopbare tijd van 31.81 seconden. Hij deed hiermee in het zadel van het Ierse sportpaard Eic Cooley Jump the Q een halve seconde beter dan Christian Ahlmann, die tot dan toe aan kop stond. Vlak na Kühner probeerde ook de Duitser Gerrit Nieberg ditzelfde kunstje te klaren, al kruiste de twaalfjarige Westfalen ruin Ben (Sylvain) de finish net 34 honderdsten te traag voor het goud. Landgenoot Christian Ahlmann werd daarmee met de zwarte hengst Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) naar de derde plek verwezen.

Yuri Mansur leverde de vierde snelste tijd af door de vijftienjarige vosruin Vitiki (Valentino) in 34.17 seconden foutloos rond te sturen. Met een verschil van slechts twee honderdsten eindigde Denis Lynch op de BWP ruin Brooklyn Heights (Nabab de Reve) als vijfde.

Voor Nederland leverde Jur Vrieling het beste resultaat af. In het zadel van de elfjarige SBS merrie Griffin van de Heffinck kreeg Vrieling twee jammere springfouten in de barrage, en werd daarmee veertiende.

Vind de volledige uitslag hier.