De negenjarige hengstenzoon van Kannan, Oxygene du Marais DD bleef wederom keurig van het hout af en werd door Bart Clarys in een snelle tijd doorheen het 1.40m hoge parcours geloodst. Met het fokproduct van Filip De Dycker zegevierde Clarys op vrijdag. Het brons was voor de Zangersheide merrie Ariba Ter Elzen Z, een dochter van Air Jordan Alpha Z uit de fokkerij van Werner Heurinckx, met Lou Favede. Kim Emmen besloot de top drie met de achtjarige KWP hengst Kaiser Dmh (Cardento) van fokker Eric Berkhof. 

Iris Michels kon zich op negen plaatsen na een foutloze rit op Popeye de Tamise, een achtjarige BWP hengst van Vigo d'Arsouilles uit de fokkerij van Wouter en Kara Dierick. Voor hen op acht kwam de Ier Niall Talbot met de KWPN merrie H'Ayla Verano (Otangelo).

Resultaten

Gelijktijdig werd ook de Gold Tour 1.35m rubriek afgewerkt in Oliva. Daar was het Doron Kuipers die het beste Nederlandse resultaat kon scoren en achtste werd op Qio van het Oosthof, een zevenjarige zoon van Baloubet du Rouet. Op negen kwam Joep Raijmakers in het zadel van Gweedore vd Groote Kamps Z (Glasgow vh Merelsnest).