51 combinaties waren vroeg uit de veren voor de ochtendrubriek van La Baule. Bonhof had de tienjarige zoon van Eldorado van de Zeshoek, Ivoor gezadeld. Het duo komt nog maar een maand samen aan de start, nadat Bonhof de teugels overnam van Eric Ten Cate, die hem tot op 1.45m Grand Prix-niveau opleidde. 

De Franse Julien Gonin hield de winst in eigen land met een snelle tijd op Caprice de Guinfard (v. Mylord Carthago), zij klokten af op 53,90 seconden. Op twee volgde de Ier Tom Wachman met I'm Here (v. Carambole). Jérôme Guery was alvast met het juiste been uit bed gekomen en zadelde Come Away Flamingo Z, een dochter van Cardento. Hij sprong met een tijd van 57,20 naar de derde plek. 

Resultaten

Aansluitend werden de hindernissen opgehoogd naar 1.45m waar Kevin Jochems door een tijdsfoutje met Hulde G (v. Vigo d'Arsouilles) op achttien kwam te staan. Wat verder zagen we Marc Houtzager die op Holy Moley (v. Verdi TN) ook twee punten voor tijd aangerekend kreeg en 20ste werd. 

De overwinning kwam op naam van de KWPN hengst Hoover (v. Clinton) onder het stuur van de Franse Julien Epaillard. De KWPN merrie Germaine W (v. Eldorado vd Zeshoek) werd door de Ier Cian O'Connor naar het brons gereden.