Van Gerwen had de achtjarige ruin Panamera Sth (v. Jonsaunier Dwerse Hagen) gezadeld voor deze rubriek. Het Nederlandse duo maakte geen enkele fout en werd beloond met de achttiende plaats, waarmee ze nog net geklasseerd waren. De 32-jarige amazone kwam ook in de 1.45m hoofdrubriek aan de start maar een springfout hield haar en Inebelle van 't Welthof (v. Takashi van Berkenbroeck) van een hogere notering dan 22.

Van de flinke opkomst van maar liefst 75 combinaties, kwam Virginie Thonon als winnares uit de bus. Met Spike vd Withoeve als haar rechterhand zegevierde de amazone met ruim een seconde afstand. Zilver was er voor Lady van de Haarterhoeve (v. Casall) en de Mexicaan Fernando Martinez Sommer. Daniel Deusser sloot de top drie af op de rug van de hengst Legolas ter Wilgen (v. Emmerton). De vierde plaats was voor de hengst Gotcha (v. Full Monty) onder Skye Higgin.

Binnen de top tien zagen we Thonon nog een tweede keer terug, met een achtste plaats voor Just The Way (v. Zirocco Blue VDL). De vijfde plaats was voor de KWPN merrie Hopefull (v. Namelus R) en de Spanjaard Alberto Marquez Galobardes.

Resultaten