Acht combinaties van de 32 starters konden het 1.45m hoge basisparcours zonder fouten afronden en mochten het zo tegen elkaar opnemen in de barrage. Die laatste ronde leek uitdagend want menig ruiter ging in de fout. Enkel Harrie Smolders kon voor eigen publiek de nulscore behouden. In het zadel van Darry Lou (v. Otangelo), een vijftienjarige KWPN hengst, had hij de op een na traagste tijd maar een foutloze ronde leverde hem de winst op. 

Britt Schaper mocht eveneens mee het podium op na een knappe ronde op In The Air (v. Air Jordan). De zestienjarige amazone stuurde de KWPN'er in een snelle tijd rond maar een springfout hield hen op het brons. Met net geen seconde minder op de klok werd de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida tweede op Pegasus Dawsons Flex (v. Flex A Bill). 

Iris Michels hield mee de Nederlandse eer hoog en eindigde haar barrage met Broceliande Pre Noir (v. Kannan) met een zevende plaats.

Resultaten

Top vijf voor Raf Kooremans in voorafgaande 2* rubriek

Een rubriek eerder was het de CSI2* 1.30m dat verreden werd. Daar hield Raf Kooremans de Nederlandse eer hoog en werd vierde met Lola-Jay ES (v. Golden Dream). De overwinning was voor een KWPN gefokt paard. De achtjarige merrie Karonia.L (v. Harley VDL) werd door Rodrigo Giesteira Almeida met twee seconden voorsprong naar de winst gestuurd. Lars Kuster vond binnen de top tien zijn weg naar de achtste plaats op Karlotte DDH (v. Emerald). 


F ©: Longines Tops International Arena