Met een totaal van acht strafpunten voor zowel titelverdediger België, Brazilië en Zweden was het uiteindelijk Brazilië die België van een tweede opeenvolgende titel in La Baule hield! Voor Zweden kwam Henrik von Eckermann als laatste van de barrage in actie met Iliana (v. Cardento). De tienjarige KWPN merrie was snel maar tikte een balk uit de lepels, waardoor Zweden met het brons naar huis gestuurd werd. Marlon Modolo Zanotelli bezorgde zijn team de overwinning na een foutloze ronde op Grand Slam VDL, een KWPN hengstenzoon van Cardento. 

Het Nederlandse team had een off-day, met zestien strafpunten in de eerste ronde voor zowel Kevin Jochems en Marc Houtzager. Jochems startte op La Costa (v. Gitano van Berkenbroeck), Houtzager had Holy Moley (v. Verdi TN) onder het zadel. Beide combinaties kwamen niet meer aan de start in de tweede ronde. Lars Kersten kreeg in de eerste ronde acht strafpunten aangerekend met Emmerton (v. Silvio I) maar hield het in de tweede ronde foutloos. Kars Bonhof legde identiek hetzelfde parcours af met Hernandez TN (v. Kannan). Uiteindelijk finishte het Nederlandse team met een totaal van 32 strafpunten helemaal onderaan. 

In de individuele competitie hielden slechts vier ruiters het dubbel foutloos. De individuele winst was voor de Franse Julien Epaillard in het zadel van de tienjarige Dubai du Cedre (v. Baloubet du Rouet). Rodrigo Pessoa kwam op twee met Major Tom (v. Vagabond de La Pomme) voor Wilm Vermeir en Iq van het Steentje (v. Toulon). Ben Maher was op Faltic HB (v. Baltic VDL) de laatste dubbel foutloze. 


Uitslag Nations Cup
Uitslag individueel