Slechts vier deelnemers wisten zich te plaatsen voor de barrage van dit loodzware parcours, waarbij enkel de Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli het wist klaar te spelen om ook daar de nul te behouden. Augustsson Zanotelli kon in het zadel van de BWP vosmerrie Kalinka van de Nachtegaele (Epleaser Van 'T Heike). met dit sterke resultaat gerust zijn van een schitterende gouden medaille. 

Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly) tikte één balk uit de lepels, maar snelde onder het zadel van Julien Anquetin in een onklopbare 35.05 seconden naar een knappe tweede plek. Net iets minder dan twee en een halve seconde na Anquetin klokte ook Jack Whitaker met vier strafpunten af, wat hem op de rug van Q Paravatti N (Quality Time Tn) het brons opleverde.

De laatste barrage kandidaat, Jens Fredericson, liet met Diarado's Rose Elith (Diarado) twee balken uit de lepels vallen, wat goed was voor een uiteindelijke vierde plek. Gerrit Nieberg sloot op Ben (Sylvain) de top vijf af door de snelste basisronde met vier strafpunten neer te zetten. 

Vind de volledige uitslag hier.