Van de vijftig starters mochten tien ruiters en amazones terugkeren voor de barrage, waar we drie foutloze rondes zagen. Michael G Duffy zette in op de negenjarige hengst Casino In, die hij recentelijk onder het zadel kreeg. Het duo sprong een vlotte ronde in een tijd van 39,74s. De Zweedse Malin Parmler zat in het zadel van de tienjarige KWPN ruin Immer Fortuna. Deze zoon van Berlin bleef van al het hout af en finishte met een tijd van 40,27s op twee. Een rustige maar wel foutloze ronde leverde de Italiaan Vasco Campana een derde plaats op met Vivant (v. Vivant). 

Amanda Slagter had Cornet Blue PS (v. Chacco-Blue) onder het zadel voor deze rubriek. De Nederlandse amazone had met de tienjarige hengst een meesterlijke ronde en zorgde voor de snelste tijd met 38,92s op de klok. Helaas viel voor hen een balk uit de lepels, wat hen genoegen liet nemen met een vierde plaats. Jur Vrieling had met Griffin van de Heffinck (v. Castellino van de Helle) de tweede snelste tijd maar had eveneens een springfout, wat hen op vijf zette. 

Daphne Van der Schaar kwam in de barrage met Iceman Vds (v. Phin Phin) op een zevende plaats, Doron Kuipers besloot met I am Codex (v. Codex One) op negen. 

Resultaten

Jack Ansems houdt de Ieren van de overwinning in 2* competitie 

Een rubriek eerder wist Jack Ansems de overwinning in Nederland te houden door er de 2* 1.35m rubriek te winnen. Op de negenjarige Jayalithya PR (v. Vigo d'Arsouilles) bleef hij iets minder dan een seconde voor op Parais Kenny. De Ier werd tweede op Starlight R (v. Stolzenberg). Liesje Vrolijk had dan weer enkele honderdsten te kort voor het zilver maar kreeg het brons omgehangen op de zevenjarige Liesje Vive (v. Vigo d'Arsouilles).