Carl Hester (GBR), met zijn Nederlands gefokte paard Fame, zette een indrukwekkende prestatie neer. Hij behaalde eerder al nette scores van 77% en 76% in respectievelijk de Grand Prix en Grand Prix Special. Hester is een ruiter die zijn paard uitstekend weet te presenteren. De kür was prachtig op de muziek afgestemd. Hoewel er wat meer lengte in de hals mocht zijn, was het paard fijn naar de hand toe gereden. De series werden goed uitgevoerd en de moeilijke onderdelen werden soepel aan elkaar gekoppeld. Hester nam met 85,161 de leiding.

Emmelie Scholtens (NED) rijdt al drie jaar met Indian Rock. Ze scoorden een nette 74,5% in de GP, maar hadden helaas wat fouten in de GP Special, waardoor de score bleef steken op 70,8%. Ondanks deze tegenslagen mag Scholtens uitermate tevreden zijn met haar kür. Twee hoogtepunten waren de pirouettes links en rechts, die fijn werden uitgevoerd. De passage en piaffe waren knap, hoewel er enkele takt foutjes waren en het paard iets achter haar kroop en kort in de hals was. Het voorbeen in de passage was echter mooi. Scholtens behaalde voorlopig een derde plaats met een score van 81,750.

Becky Moody (GBR) reed met haar zelf gefokte paard Jagerbomb, die al mooie scores had laten zien in de GP en GP Special. De muziekkeuze bevatte een leuke verwijzing naar Jagerbomb, door het liedje 'Sexbomb'. Ondanks wat spanning in de stap, was de kür netjes, maar niet voldoende voor de eerste plaats. Becky eindigde voorlopig op de tweede plaats met 84,357.

Daniel Bachmann Andersen (DEN) reed met Vayron, een paard van 1m92 met lange benen. Ze behaalden goede scores in de GP. De kür was goed opgebouwd en werd ondersteund door de muziek. Bachmann eindigde voorlopig op de tweede plaats met 84,850, net onder Hester.

Nanna Skodborg Merrald (DEN) had een ijzersterke draf met Zeptor. Helaas slopen er wat foutjes in de galoptour, maar deze konden hersteld worden. Zij kregen 83,293.

Isabell Werth (GER), tweede beste van de wereld, scoorde tegen de 80% in de GP en GP Special. Haar kür was mooi en had een indrukwekkend slot. Het publiek was zeer enthousiast. Werth reed haar paard met veel harmonie, open en naar de hand toe. Ondanks een fijne aanleuning, was er wat spanning en een kleine taktfout in de uitgestrekte draf. Werth kreeg met Wendy de Fontaine, de merrie die ze nog maar kort overnam van Andreas Helgstrand, 89,614.

Charlotte Fry (GBR) liet met Glamoudale geweldige wissels en een mooie volle galop zien. De moeilijke oefeningen en goed uitgevoerde pirouettes maakten haar kür indrukwekkend, goed voor 88,971.

Dinja van Liere (NED) had een geweldige rit met Hermès, vol harmonie. De originele muziekkeuze van de Spice Girls viel op en maakte de kür extra bijzonder. Het paar werd beloond met sterk 88,432.

Jessica von Bredow-Werndl (GER) presenteerde een prachtige kür op muziek in het zadel van TSF Dalera BB. Het niveau was sterk en de harmonie was duidelijk zichtbaar. Haar kür bevatte een knipoog naar de Franse muziek met Edith Piaf. De amazone knalde als enige de 90-grens over en kreeg 90,093. 

Cathrine Dufour-Laudrup liet op Freestyle zien hoe dressuur moet zijn, met veel kwaliteit en een fijn niveau. De aanleuning was beter dan de voorgaande dagen, hoewel er enkele taktfoutjes waren. Haar kür was een toonbeeld van vakmanschap en elegantie en kreeg 88,093.