Raf Kooremans was als laatste voor TeamNL aan de start met Radar Love. Het duo reed naar 27,00 strafpunten en werd zo zestiende. Op negenentwintig kwam Janneke Boonzaaijer met Champ de Tailleur, zij rkegen 31,90 strafpunten. Sanne de Jong en Enjoy kregen 34,80 strafpunten aangerekend, wat hen op veertig plaatste. 

Aan boord van London 52 reed Collett een onberispelijke dressuurproef in Versailles. Het duo had slechts 17,60 strafpunten, wat een nieuw Olympisch laagterecord was! Het record voor laagste strafpunten stond tot dan op naam van David O'Connor, die 19,30 strafpunten had met Custom Made. In 2013 maakte Laura een lelijke val waar ze een gebroken schouder, doorboorde long, gescheurde lever en gebroken ribben aan overhield. Ze lag korte tijd in coma en verloor ook het zicht in haar rechteroog. Maar nu is ze terug, sterker dan ooit!

Michael Jung (GER) reisde naar Parijs met Chipmunk FRH. De zestienjarige ruin werd eerder gereden door Jungs teamgenote Julia Krajewski, die ook aanwezig is voor het Duitse team op de Olympische Spelen van dit jaar. Jung en Chipmunk kwamen het dichtst in de buurt van Collett's verbazingwekkende score, met 17,80 strafpunten en dus de tweede plaats. Alex Hua Tian, rijdend voor People's Republic of China, deelde zijn derde plaats met Christopher Burton (AUS), die beiden 22,00 strafpunten lieten noteren. Hua Tian had Jilsonne van Bareelhof onder zijn zadel, Burton zat op Shadow Man. Jilsonne is een BWP hengst van Nevado van de Rostal, gefokt bij het Bareelhof in Bree.

Leuk weetje: Burton was eigenlijk van plan om te stoppen met eventing om zich te richten op een springcarrière, maar de kans deed zich voor om Shadow Man te rijden. Die greep hij met beide handen en nu draait hij succesvol terug mee op het hoogste niveau van de sport.

De vijfde plaats werd ingenomen door Felix Vogg en Dao de L'Ocean uit Zwitserland. 

Groot-Brittannië neemt de leiding

Opgeteld eindigt het Nederlandse eventingteam met 93,70 strafpunten, wat hen voorlopig op negen klasseert.

Groot-Brittannië gaat aan de leiding in de teamcompetitie met een totaal van 66,70 strafpunten. Laura Collett had het beste resultaat voor Groot-Brittannië, gevolgd door Rosalind Canter (Lordships Graffalo) met 23,40 strafpunten en Tom McEwen (JL Dublin) met 25,80 strafpunten.

Duitsland volgt op de tweede plaats met een totaal van 74,10 strafpunten na deze eerste opdracht. Michael Jung zorgde voor het beste resultaat en werd individueel tweede. Julia Krajewski (Nickel 21), de voormalige amazone van zijn paard, scoorde 26,90 strafpunten en Christoph Wahler (Carjatan S) belandde op 29,40. 

Op de derde plaats staat het team van het gastland Frankrijk met een totaal van 81,20 strafpunten. Stephane Landois (Chaman Dumontceau) had 24,40 strafschoppen. Nicolas Touzaint (Diabolo Menthe) eindigde op 27,20 gevolgd door Karim Florent Laghouag (Triton Fontaine) met 29,60 strafpunten. 

Alle resultaten