Michael Jung en zijn Chipmunk FRH (Contendro I) springen na de cross vandaag op kop! Jung hield het foutloos in de cross en wist foutloos te finishen. De Britse amazone, Laura Collett speelde met London 52 op veilig in de laatste lijn en wist daardoor niet binnen de tijd te finishen. Met 0.8 extra strafpunten stat ze momenteel tweede op slechts 0.5 strafpunten verschil van Jung. Australië's, Christopher Burton plaatst zich op 3.7 strafpunten verschil op de derde plaats met Shadow Man.

Voor Nederland Janneke Boonzaaijer te bevestigen met Champ de Tailleur. Naarmate de cross op zijn einde liep werd het resultaat van de Nederlandse nogmaals bevestigd. Boonzaaijer staat momenteel 16e in de individuele ranking. Raf Kooremans en Radar Love reden eveneens een knappe cross, goed voor momenteel een 18e plaats in de ranking. Nederland staat in de teamranking 10e

Groot-Brittannië is op koers voor het Olympisch goud. Nadat Nieuw-Zeeland en Duitsland door valpartijen de kansen verkeken zagen opent dit deuren voor Frankrijk en ook Japan die momenteel tweede en derde staan in de teamranking!

 

Verloop van de Nederlanders (volg hier)

-Janne Boonzaaijer en Champ de Tailleur laten bij de start meteen motivatie zien. Voorafgaand meldde de amazone al dat ze verbeten was om een goed resultaat neer te zetten! "Mijn paard voelde heel fit aan!" vertelt Boonzaaijer na afloop. "Ik merkte wel dat ik in het bosgedeelte mijn paard wat met de stem diende aan te moedigen! Ook op de Los Angeles muur kwam ik iets te vlot binnen maar Champ loste dit heel goed op! Echt blij dat ik op bijna de ideale tijd geëindigd ben!"

-Wanneer Sanne De Jong en haar eigen gefokte Enjoy aan de start komen staat Nederland voorlopig op de derde plaats. De Nederlandse gaat vlot van start. "Mijn merrie was heel gretig," vertelt de Nederlandse amazone na afloop. "Ik kon Enjoy vandaag niet 100, maar 200% vertrouwen. Dat bleek ook in het technisch gedeelte in de bossen. Het ging heel vlot... tot het waterelement. Enjoy werd net iets te sterk en daardoor moest ik even de lange route nemen in het laatste waterelement. Balen dat we daardoor die extra strafpunten kregen..." Door die ene weigering krijgt De Jong 13.2 extra strafpunten.

-Raf Kooremans koos in het parcours met Radar Love voor de voorwaartse afstand. "Het lijkt erop alsof zijn stijgbeugel kapot was aan de linkerkant," vertelt Rense Kroeze halverwege de cross van Kooremans. "Nuja, zonder zadel zal hij hem ook wel willen uitrijden!" In het laatste gedeelte van de proef begon Kooremans ook op veilig te rijden. Raf finishte foutloos met enkele tijdsfouten, goed voor 5.8 extra strafpunten. Dit terwijl Raf zijn dochter momenteel nog meedingt voor het Europees goud bij de pony's!