Maud Roosendaal heeft afgelopen zondag op het internationale jeugdconcours in Bonheiden  een unieke Grand Prix zege op haar naam geschreven in de U25 klasse. Naast dat het voor de negentienjarige amazone haar eerste Grote Prijs overwinning was reden zowel Roosendaal als de Belgische amazone Emilie Conter exact dezelfde tijd in de barrage.
“Er stond beste wel een pittig parcours”, geeft de Nederlandse amazone na afloop aan.
In het zadel bij de de 15-jarige Universo (Celano x Cash) ging Roosendaal toch soepel door het basis parcours. Na haar wist enkel   Emilie Conter met  Fragile van ’t Paradijs (v. Indoctro) haar te evenaren, waarop de barrage tussen de twee dames verreden werd.
Daar waren de amazones ook niet van elkaar te onderscheiden en kwamen beide in exact dezelfde over de eindstreep, waardoor de twee de Grote Prijs winst moesten delen. Bij de Grote Prijzen van de Junioren, Pony's en Children bleef de overwinning in thuisland Belgie. Jerome Schmidt won met Eesebelle de Grote Prijs voor Children (1m25). . Bij de Pony's won Alexander Housen  met Bodysee des Avelines. Ook de Grote Prijs om de Junioren werd een Belgische aangegenheid met Arnaud Gaublomme (Corale van ’t Glemhof) op de eerste plaats gevolgt door Emilie Conter (Cesanne) en Simon Morssinkhof (Gines van de Klundert).