In de Longines Global Champions Tour kunnen de ruiters niet alleen punten verzamelen om zich hoger te klasseren in het eindklassement, er valt ook best wat te verdienen. Tot nu toe is het Simon Delestre, de nummer 1 van de wereld, die al het meeste prijzengeld bij elkaar reed.

Hij behaalde onder andere een tweede plaats in de GP van Antwerpen, een 10de plaats in de GP van Shanghai en een zesde plaats in de GP van Hamburg, en dat bovenop alle andere klasseringen. Dat alles samen is goed voor 280.077 euro aan prijzengeld.  

Christian Ahlmann, die al lang bovenaan staat in het GCT-klassement, heeft ook al aardig wat bij elkaar gereden. Dankzij zijn constante prestaties (onder andere derde, vierde, 8ste, twee keer vijfde en 12de plaats in de GCT-GP’s) heeft hij al 263.159 euro gewonnen. 

Edwina Tops-Alexander staat op de derde plaats van beste verdieners, en zij is ook meteen de best verdienende amazone. Tops-Alexander won onder andere de eerste manche in Miami Beach (GP) en behaalde nog een 4de plaats in Shanghai (GP), waardoor ze al een mooie 239.017 euro bij elkaar gereden heeft. 

Abdullah Al Sharbatly staat momenteel op de vierde plaats met 206.218 euro. Bertram Allen heeft al 189.729 euro verdiend, en staat zo voorlopig op de 5de plaats. 

Harrie Smolders is op dit moment de best verdienende Nederlandse ruiter. Hij staat op een 17e plaats met een totaal van €81.160,-. Marc Houtzager volgt hem op de 18e plaats met een bedrag van €77.218,-.

Maikel van der Vleuten volgt op een 28ste plaats met €45.481,-, terwijl Gerco Schroder momenteel 42ste staat met €29.986,-.

Klik hier voor de voorlopige tussenstand van de best verdienende deelnemers.