De 12-jarige zoon van Diarado en Lady Lancer (Lord Lancer) was onder Maurice Tebbel zeer succesvol op 1.70m niveau.

Op Instagram zegt Tebbel: 

Dank je wel Doni, voor alles!

Na 10 jaar samen te zijn geweest, heeft Don Diarado vandaag onze stal verlaten. De nieuwe ruiter van de eigenaarsfamilie Müter zal nu Doni overnemen. Voor ons was dit een onverwacht en zeer moeilijk afscheid.

Sinds we hem als 2-jarige ontdekten bij de brevetterij, hebben we dezelfde weg afgelegd, van de eerste beginnersklasse springwedstrijd tot de Olympische Spelen. Reeds op 9-jarige leeftijd wonnen we de GCL leg in Hamburg alsook de Team Bronze Medal op de Wereldkampioenschappen in Tryon. Vorig jaar ontwikkelde hij zich opnieuw enorm en sprong constant abnormale rondes. Alleen al in 24 van de 29 rondes dit seizoen bleef hij zonder springfout. Overwinningen in de GP in Hagen, Opglabbeek en de Nations Cup in Sopot, 2e plaats in de 4* GP in Mannheim & de Nations Cup in St. Gallen, 3e plaats in de 5* GP van de GCT in Samorin, beste Duitse teamresultaat op de Olympische Spelen in Tokio en vele andere top 10 klasseringen op 5* niveau werden dit jaar behaald.

Het doel voor het komende seizoen was de Wereldkampioenschappen in Herning, maar deze en vele andere dromen behoren nu tot het verleden.

Het is altijd moeilijk om je beste paard te verliezen, maar Don Diarado is voor ons veel meer dan dat - een absoluut wereldpaard en familielid. Hou je taai Doni, we zullen je heel erg missen. 😔💔

Bron: Instagram Maurice Tebbel