Gisteren werden in het Belgische Opglabbeek de Nations cup voor de ponyruiters, Children en de Young Riders verreden. Na winst in de Nations Cup voor de children winnen nu ook de Belgische young riders de landenwedstrijd.

Onder leiding van chef d’equipe Rik Deraedt sprongen zowel Lynn D’Have en Caelum ter Wilgen als Leonie Peeters en Catho twee spectaculaire nulrondes. Jordy Van Massenhoven kreeg met Finesse van Sappenleen in de eerste ronde 4 strafpunten, en in de tweede omloop 12 strafpunten, wat uiteindelijk het schrapresultaat opleverde. Boy-Adrian van Gelderen en Be Cool kregen een foutje in de eerste omloop, maar maakte dat meteen goed met een knappe foutloze tweede omloop. Zo eindigde België met slechts 4 strafpunten, en dat bleek genoeg voor de overwinning. 

Maar ook voor ons Nederlandse team was er een mooi resultaat, zij sprongen naar de tweede plaats. Kim Hoogenraat met Caesar, Teddy van de Rijt met zijn Landor Z, Jarno Van Erp en Bon Giorno Go en Jens van Grunsven met Cika kregen een totaal van 9 strafpunten, en eindigden zo net na België. 

Vladyr Reverdin, Fiona Meier, Henri Sturzeegger en Simone Buhofer, die voor Zwitserland sprongen, vervolledigden het podium met een totaal van 10 strafpunten. 

De laatste ruiter van team Groot-Brittannië, Amy Inglis, besloot niet te starten in de tweede ronde. Zo kreeg het team een totaal van 16 strafpunten, waarmee ze de vierde plaats voor hun rekening namen. Team Spanje eindigde met 24 strafpunten op de vijfde plaats. Frankrijk eindigde laatst met 33 strafpunten.

KQ0A2432 KQ0A2434 KQ0A2435 KQ0A2444 KQ0A2459 KQ0A2469 KQ0A2462KQ0A2472KQ0A2475