Parcoursbouwer Louis Konickx stelde een uitnodigend 1.20m-parcours op, waarin 18 combinaties in zowel de eerste als tweede fase geheel foutloos konden blijven. 

De merrie van Jardonnay VDL en in eigendom van H. Kwakkel was op geen fout te betrappen over de twee fasen en rondde onder Wiefferink af met een tijd van 27,83s. Die prestatie leverde het duo de winst op in deze Kleine Finale. Op de tweede plaats volgde Nazli-Olaris Ika met Dave Maarse. De dochter van Eldorado vd Zeshoek werd door Maarse in 28,77s foutloos naar de finish gestuurd. De top drie werd besloten door Jessie Wiefferink en S. Kramer's Noble Ami. Het nichtje van de winnares rondde zonder fouten af met de merrie van Comthago en hun tijd van 29,02s leverde het brons op. Deze merrie is een halfzus van drie internationale springpaarden en is gefokt uit een halfzus van de 1.60m-paarden Cupidor (v.Lupicor) en Ed Hardy (v.Berlin).

In deze categorie zagen we heel wat meer foutloze rondes. Zo behield ook Niels Jonkers de nulscore met Noah (v. Highway M TN). Joey Lansink vond in het zadel van Next Heartbreaker (v. Heartbreaker) de vijfde plaats. Maarse kwam nog een tweede keer in de top tien nadat hij Newton (v. Glasgow-W vh Merelsnest) naar zes bracht.

Volledige uitslag




Bron: KWPN