Ook de regioresultaten werden aangehaald als heikel punt, want die zijn waren eveneens negatief. De Ledenraad kwam met een voorstel om de regio's meer te laten samenwerken, waardoor er bespaard kan worden op de kosten. Hoewel het groepsgevoel een belangrijke factor binnen het KWPN vormt, moet er toch efficiënter gewerkt kunnen worden volgens de Ledenraad. 

Het online houden van de Hengstenkeuring leverde ook een verliespost op. Doordat de keuring niet in Den Bosch kon doorgaan, ging er heel wat potentiële omzet verloren. "Doordat de KWPN Stallion Show van 2022 uiteindelijk niet in Den Bosch gehouden kon worden, werd gelijk duidelijk dat het ook financieel een uitdagend jaar zou gaan worden. De KWPN Stallion Show leverde in gebruikelijke jaren doorgaans een positief resultaat waarmee de overige evenementen gedurende het jaar grotendeels gefinancierd konden worden. Nu was dit niet het geval doordat de online hengstenkeuring een verlies gaf zonder verkoop van kaarten en stands. Hierbij komt dat het houden van evenementen vele malen duurder is geworden, wat er per saldo in heeft geresulteerd dat de evenementen in 2022 verlieslatend waren in tegenstelling tot een oorspronkelijk kostendekkende begroting."

Positieve noot

Wat wel bleek uit de verslagen is dat het ledenaantal van de KWPN en het aantal veulenregistraties wel nog steeds toeneemt. De organisatie blijft daardoor positief ingesteld naar de toekomst toe. Er is volgens het KWPN helemaal nog geen reden tot paniek want de onderneming heeft nog steeds een gezonde uitvoering voor de boeg. 


Bron: KWPN