Saskia van Heesch werd zondag in het Limburgse Hulsberg gehuldigd als KNHS kampioene enkelspan in de klasse Z tijdens Driving Event Hulsberg. Van Heesch legde de basis voor de overwinning door de dressuur te winnen. Van Heesch reed met Unique K een prima dressuurproef die met 69,1% werd beloond en haar de eerste plaats opleverde. In de marathon verspeelde Van Heesch tijd in de hindernissen 4 en 5 en voegde 100,10 aan haar dressuurscore van 49,45 toe.

Genoeg over

Toch hield de menster genoeg over om, ondanks nog 9 strafpunten bij het kegeltjes rijden, kampioen te worden met een totaal van 158,55. Het zilver ging naar Koen van Aarle met Darwin (163,46). Hij klom in het klassement door de winst in de marathon. Het brons met 169,78 was voor Piet de Ronde die met Mr Bojangles in de marathon tweede werd.

Tweespan Klasse Z

Stan van Eijk pakte in zijn thuiswedstrijd de titel bij de tweespannen in de klasse Z. B-kaderlid Van Eijk won de dressuur en de marathon zodat het kampioenschap hem niet meer kon ontgaan. Na het brons van vorig jaar kreeg de menner uit Schinveld nu het kampioenslint omgehangen. Met zijn span scoorde Van Eijk 72,4% in de dressuur en stond hiermee al ruim op kop. Hij hield de leidende positie vast door ook de marathon te winnen. De twee afgeworpen balletjes in de vaardigheidsproef bracht het kampioenschap niet meer in gevaar, Van Eijk won met 149,07.

Twee balletjes

Op ruime afstand werd Tristan Verheijen met zijn span tweede. Verheijen won de vaardigheid en reed in totaal 161,19 bij elkaar. In het klassement ging hij Carlo Vermeulen voorbij die op 162,23 uitkwam. De twee balletjes die Vermeulen met zijn span aan de broek kreeg, deed hem naar de bronzen positie zakken.