De strijd om het goud ging tussen Nederland en Duitsland. Slechts één puntje verschil hield de plaatselijke menners van de overwinning. Voor eigen publiek reden Georg von Stein, Mareike Harm en Michael Brauchle. De Nederlanders kwamen in 'full force' met vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon aangevuld met Koos de Ronde. In het laatste onderdeel was het Bram Chardon die de zege greep in de vaardigheid! Koos de Ronde volgde op zeven terwijl Ijsbrand Chardon negende werd. Het brons ging naar het Belgische team bestaande uit Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans.

Bondscoach Ad Aarts, zelf winnaar van Aken in 1990, was reëel na afloop: “We hebben teveel foutjes gemaakt, maar ja, het blijft een wedstrijd met paarden. We hebben er voor gevochten en het team heeft heel goed samengewerkt. De volgende wedstrijd is het NK in Exloo in het eerste weekend van augustus, dat past ook mooi in onze planning richting het WK.”

Het individuele klassement werd gewonnen door Boyd Exell met een totaal aantal strafpunten van 146,27. De Australiër bleef voor op de thuiscombinaties. Mareike Harm werd met 167,64 op de teller tweede, nipt voor Georg von Stein die met 167,97 besloot. 

Vader en zoon Chardon zaten elkaar op de hielen met een vijfde plaats voor vader Ijsbrand en Bram op zes. Koos de Ronde stuurde naar de zevende plaats.

Eindstand individueel
Eindstand Nations Cup

Resultaten Obstacle Driving



Bron: KNHS (bewerkt)