De AES-teams zullen bestaan uit paarden die door het AES-team zijn geselecteerd uit het land van herkomst van het stamboek, het Verenigd Koninkrijk, en uit Europa, waar AES-paarden vóór de Brexit geregistreerd stonden onder de 826-code van het stamboek. De eerste fasen bestaan uit informele bezichtigingen en bezoeken aan stoeterijen en concoursterreinen, waaruit een shortlist van de meest veelbelovende kandidaten wordt samengesteld. 

De paarden op de shortlist worden in de maanden voorafgaand aan de finale nauwlettend in de gaten gehouden, waarbij de uiteindelijke selecties worden gemaakt op basis van hun progressie in wedstrijden en training. 

AES Chef d'Equipe is Robbert Ehrens.

Robbert heeft een passie voor de fokkerij en samen met zijn vader Rob Ehrens heeft hij een trainings- en sportstal in Weert. Hij reed zelf op het hoogste internationale niveau, maar zijn belangrijkste focus ligt momenteel op de opleiding van talentvolle jonge springpaarden. Hij is ook trainer en helpt graag mensen om beter te worden in de sport. Hij is ook een gekwalificeerde niveau 5 coach bij de Nationale Federatie.

“Om internationaal succesvolle paarden te maken, moet voor mij alles samenkomen, fokkerij, opleiding en training. Daarom vind ik de nieuwe uitdaging van het selecteren en managen van de AES-teams voor de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy zo interessant.”