Vaccinatieplan

De KNHS gaat vanaf 2022 invulling geven aan het gewijzigde vaccinatiebeleid vanuit de Sectorraad Paarden. In het algemeen wedstrijdreglement zal worden opgenomen dat dit gaat gelden voor alle paarden en pony's geboren vanaf 2022. Hierbij gaat de basisvaccinatie naar 3 keer (2de 21-92 dagen 3de na 6 maanden), waarbij er een startmogelijkheid is na 2de enting. Verdere communicatie en bijscholing voor I&R-officials volgt.

Samenwerking FNRS

Voorzitter Cees Roozemond gaf gedurende de vergadering ook aan vertrouwen te hebben in verdere samenwerking met brancheorganisatie FNRS. “We hebben de intentie de samenwerking te intensiveren, dat gaat uiteraard niet altijd vanzelf, maar ik heb vertrouwen in een gezamenlijke toekomst.”

Verdere digitalisering

Arkema gaf aan dat er voor de KNHS meerdere uitdagingen liggen op het verder verbeteren van de digitalisering. Verbetering van de functionaliteiten en performance van Mijn KNHS is een belangrijk speerpunt, maar ook het thuiswerken voor de werkorganisatie anno 2021 vereist aanpassingen. Daarnaast is de verwachting dat medio 2022 een nieuw knhs.nl gepresenteerd kan worden en werkt de KNHS op dit moment mee aan een digitaal paardenpaspoort.

Wedstrijdsport

Er was aandacht voor verschillende actualiteiten in de wedstrijdsport, zoals de evaluatie van de toezichthouder dressuur, welke afgrond wordt in december. Arie Hoekstra, voorzitter van regio Zuid-Holland hield een pleidooi om in de evaluatie ook rekening te houden met de toepasbaarheid voor wedstrijdorganisaties.

De Hippiade van 2021 vond voor het eerst plaats in één week en dit is geëvalueerd. Arkema: “Door corona was het een afgeslankte Hippiade, maar wel een mooi feest. We hebben veel geleerd en onderzoeken nu hoe we de Hippiade van 2022 in willen richten.”

Arkema is als manager wedstrijdsport zelf nauw betrokken bij het programma van de vernieuwing wedstrijdsport. Belangrijke speerpunten binnen dit programma zijn:

  • Het verbeteren en aanpassen van verschillende dressuurproeven. Deze aanpassingen gaan in op 1 april 2022, dan zullen ook de dressuurproeven app en het dressuurproevenboekje vernieuwd zijn.
  • Het instapniveau bij het springen gaat omlaag waarbij rubrieken vanaf 30 centimeter uitgeschreven kunnen worden. Ook komt er een andere benoeming van de klassen, deze worden op hoogte aangeduid. Voor de springruiters staat er daarnaast een springsport abonnement op het programma, waardoor deelnemen aan wedstrijden flexibeler en goedkoper wordt.
  • Indeling van wedstrijdcategorieën wordt eenduidiger (nationale wedstrijden, subtop, breedtesport)


Meer informatie vind je op de site van KNHS.