Vincent te Poele was een paardenman zoals de definitie het beschrijft, wiens expertise en liefde voor de paardensport ver buiten de grenzen van Lievelde bekend waren. Hij was een gerespecteerd fokker van spring- en dressuurpaarden, evenals pony’s. Te Poele speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van hoogwaardige sportpaarden, die niet zelden uitgroeiden tot kampioenen in hun disciplines.

Naast zijn werk als fokker was hij nauw betrokken bij diverse organisaties. Zo was hij veulenchipper voor het KWPN en bij het New Forest-ponystamboek fungeerde hij als jurylid, waarbij hij zijn vakkennis en scherpe oog voor kwaliteit met anderen deelde.

Zijn toewijding werd bekroond met een gouden speld, een onderscheiding die enkel wordt uitgereikt aan zij die buitengewone verdiensten voor het KWPN hebben geleverd. Ook bij rijvereniging De Vestingruiters in zijn woonplaats Lievelde was hij een gewaardeerd vrijwilliger, altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken en zijn kennis over te dragen aan de jongere generatie ruiters.

Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en iedereen die Vincent te Poele in het hart draagt. Onze innige deelneming.