Dressuurliefhebbers uit Zwitersland kochten de vierjarige Summerville van Sezuan - Diamond Hit - Florencio I komt uit de gekende Fackila-lijn. Deze vierjarige werd met 120.000 euro als duurste afgeslagen. Moeder Faszination is de zus van de Amerikaanse topmerrie Damon's Fantasy van de Kathy Priest. Uit de prestigieuze Fackila moederlijn komt de gekeurde Grand Prix hengst Fackeltanz OLD van de Max-Theurers en de bronzen medaillewinnaar van het EK, Delaunay OLD van Patrik Kittel. 

De tweede veilingtopper was de driejarige Fleur Belle (Prince Romancier x Don Larino) die voor 83.500 euro onder de hamer ging en naar Canada verhuisde. De moeder van de merrie is de zus van Don Frederic die succes boekt met Braziliaan Rodolpho Riskalla en Diva Larina die Grand Prix wedstrijden loopt onder Miriam Alber. De merrie zorgde voor het mees intense biedduel van de online veiling met meer dan 135 biedingen. 

De vijfjarige Nemo (Nabab de Reve x Van Gogh) ging voor 66.000 euro naar Amerika. Deze vijfjarige ruin was het duurste springpaard van de veiling. Nemo is al geplaatst in de 1.30m rubrieken en komt uit de lijn van de succesvolle Argelith Golo / Gerd Wiltfang, Böckmann's Lamour / Gilbert Böckmann en Comcador OLD / Sandra Auffarth. 

Deze zesde Oldeburg Special Edition was een groot succes met een gemiddelde prijs van de paarden lag rond 36.500 euro en bracht een totaalverkoop van 1.131.000 miljoen euro op. 

Bron: Persbericht
Foto: Persbericht, Feldhaus

Klik hier voor de prijslijst.