De beelden van de Duitse atlete Annika Schleu op de Olympische Spelen in Tokio gingen niet ongezien voorbij. Schleu en haar bondscoach Kim Raisner werden zwaar bekritiseerd vanwege hun gedrag bij het paardrijden. Op de video's is te zie hoe Annika Schleu haar toegewezen paard Saint Boy niet vooruit kreeg en herhaaldelijk haar zweep en sporen gebruikte. Ook haar coach Raisner sloeg het paard op de flank met haar vuist om het aan het springen te krijgen.  

Coach schuldig bevonden 

Het voorval kwam voor tuchtcommissie van de World Association of Pentathletes (UIPM). Annika Schleu werd vrijgesproken van haar acties. Haar coach Kim Raisner werd wel schuldig bevonden voor het slaan van het paard en aan het aanmoedigen van Annika Schleu om dat ook te doen. 

Dierenwelzijn in vraag gesteld 

Na het voorval op de Spelen, gingen de beelden de wereld rond. De discussie over dierenwelzijn wakkerde al snel aan en er werd in twijfel getrokken of het onderdeel paardrijden van de pentathlon al dan niet verantwoord was. Volgens The Guardian zal er later deze week een definitieve beslissing vallen over het al dan niet schrappen van het paardrijden uit de moderne vijfkamp. 

Bron: The Guardian

Foto: Tatyana Zenkovich/EPA