Groen kwam eerst aan de start met Pateeke van't Vianahof, een 9-jarige zoon van Diamant de Semilly. Het duo legde meteen de lat hoog met een foutloze rit in een snelle tijd van 69,11s. Maar Groen kon nog beter en stuurde wat later Quasia van 't Eigenlo (Vagabond de La Pomme) in 67,90s over de finish, waarmee hij de leiding overnam. Stella Heijligers achtervolgde in het zadel van Circee de La Haye (Norman Pre Noir) en werd derde met een tijd van 69,79s. 

Joep Schaap en Abbervail Diamant (Diamant de Semilly) hun foutloze rit leverde de vierde plaats op voor Liv Linssen aan boord van de 10-jarige KWPN hengst Jones (Kannan). 

Resultaten dagprijs

In de tussenstand dingen nog elf combinaties mee naar de titel van Nederlands Kampioen! Groen en Quasia mogen zich daarbij rekenen, net als Heijligers die nog twee troeven in de running heeft, net als Joep Schaap. 

Tussenstand NK

Lieselot Kooremans opnieuw op één in GVE Pony's

Net als woensdag kon Lieselot Kooremans ook op vrijdag het tweede onderdeel van de GVE Pony's-prijs op naam schrijven in het zadel van Elando van de Roshoeve (Rebus G). Tessy van der Velden Jonkers stuurde Zilhouette's Cashpoint (Fs Champion de Luxe) naar twee gevolgd door Amy Tan en Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie) op drie. 

In de tussenstand blijft nog de helft van de combinaties met een nulscore genoteerd staan. 

Resultaten dagprijs
Tussenstand GVE Pony's