"De rest is geschiedenis. Ik heb het geluk gehad dat we in Nederland heel wat goede parcoursbouwers hebben, die me enorm veel geleerd hebben. Momenteel ben ik zelf bezig met het opleiden van Henk Linders en Quintin Maertens. Henk is net gestart als hoofd parcoursbouwer voor de CSI3* wedstrijden. Quintin heeft vaak intelligente ideetjes, ik hou er echt van om met hem samen te werken."

"Tijdens de CHIO Nations Cup in Rotterdam zal ik de teugels overdragen aan Quintin. Dan is het tijd om afscheid te nemen van mijn job, maar niet van mijn passie," vertelt de wereldbefaamde parcoursbouwer. 

Over de Grand Prix

"We zijn in januari al gestart met het uitdenken van het parcours voor deze middag. Ik heb een parcours uitgedacht waar ik echt tevreden van ben. De moeilijkheid is steeds de juiste balans te vinden tussen technische moeilijkheid en de aanloop naar een spannende barrage."

"In een ideale situatie zien we deze middag een 8-tal combinaties aan de start in de herkansing, maar uiteindelijk zal het parcours en de sport zijn eigen weg bewandelen. Een iets is zeker. Indoor pistes vragen voor snelle en behendige paarden en die zijn hier talrijk aanwezig."