Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een ruiter wiens constante uitmuntendheid in internationale wedstrijden en wiens standaard voor sportief gedrag en bijdragen als ambassadeur voor de sport een voorbeeld zijn van de hoogste idealen en tradities van het Amerikaanse hippische team. 

"De Whitney Stone Cup is iets waar ik altijd van heb geweten," merkte Kraut op. "Ik heb sommige van de mensen die ik het meest bewonder in onze sport zien winnen, dus om die persoon te zijn en deze prijs te krijgen is fantastisch. Ik heb mezelf nooit gezien als de persoon die de prijzen ontvangt."

In 2021 vertegenwoordigde Kraut de Verenigde Staten in verschillende Nations Cup-teams en op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan, waar Kraut en Baloutinue, een 12-jarige Hannoveraanse ruin van St. Bride's Farm, de VS hielpen om hun tweede opeenvolgende zilveren medaille voor het Olympische team te verdienen. Na een succesvolle zomer werden Kraut en haar Olympische paard geselecteerd als de ankercombinatie van het NetJets® U.S. Jumping Team tijdens de Mercedes Benz Nations Cup CSIO5* in Aken, Duitsland. De inspanningen van het duo hielpen de VS om voor het eerst sinds 2005 de overwinning te behalen.

Naast het focussen op haar eigen doelen, is Kraut toegewijd aan het werken met en het begeleiden van jongere generaties ruiters in een poging om hen te helpen de VS succesvol te vertegenwoordigen op de grootste internationale podia.

"Ik heb er absoluut van genoten om deel uit te maken van de Amerikaanse ruiterteams, en ik ben gepassioneerd om jonge ruiters te inspireren om dit ook te doen", zei Kraut. "Het is belangrijk voor mij dat de VS wereldwijd in de voorhoede van de sport blijft. Het is erg leuk om deel uit te maken van de eerste ervaring van een ruiter in een team. Dit jaar in Aken bijvoorbeeld, was het net zo leuk om in een team te rijden met allemaal jonge ruiters, en om bij hen te zijn voor die ervaring, als de eerste keer dat ik ging."

De Whitney Stone Cup, die aan het team werd uitgereikt door de Officieren en Directeuren van de USET Foundation, wordt gegeven ter ere van wijlen Whitney Stone, die president en voorzitter van het bestuur van de USET was, en die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van een civiel team toen het leger zich na 1948 terugtrok uit de competitieve paardensport.


Bron: FB USET Foundation Inc.