Na een feestelijke avond vol liefde voor de hippische sport, zijn alle awards uitgedeeld aan de winnaars. De Belgische jeugd zorgde voor een primeur met een maar liefst drie Rookie of the Year awards door hun uitzonderlijk sterke prestaties op het Europees Kampioenschap. Paralympische amazone Michèle George prijsde zichzelf gelukkig met de Athlete of the Year award. 

Een overzicht: 

Rookie of the Year (uitzonderlijk drie ploegen die de trofee winnen) 

- De Belgische Children jumpingploeg die goud behaalde op het EK: Estee Bomere, Yari van den Branden, Nikita van der Meerschen, Seppe Wouters en Brent De Schrijver. Chef d’équipe: Jean-Jacques Matthijs. 

- De Belgische Juniors jumpingploeg die goud behaalde op het EK: Bart Jay Junior Vandecasteele, Anthony Philippaerts, Evelyne Putters, Aurelia en Tristan Guisson. Chef d’équipe: Rik Deraedt. 

- De Belgische Young Riders jumping ploeg die goud behaalde op het EK: Emilie Conter, Thibeau Spits, Thibault Philippaerts, Maartje Verberckmoes, Alexander Housen. Chef d’équipe: Rik Deraedt. 

Best Horse of the Year 

- Quel Homme de Hus: 15-jarige hengst van Jérôme Guéry. Wonnen brons met de Belgische jumpingploeg op de Olympische Spelen in Tokio. Eerder hadden Quel Homme de Hus en Guéry ook al de 5* GP van Knokke Hippique gewonnen. 

The Jury’s Trophy 

- Manon Claeys: De 36-jarige paradressuur amazone uit Maldegem won in de Klasse 4 twee bronzen medailles op de Paralympische Spelen in Tokio. 

Team of the Year 

- De Belgische vierspan menploeg bij de paarden, bronzen teammedaille op het EK in Boedapest. Glenn Geerts, Dries Degrieck, Sam Gees, Tim Stockmans. Chef d’équipe: Mark Wentein. 

Athlete of the Year 

- Michèle George: Keizerin van de Paralympische dressuur. De 48-jarige amazone won in de Klasse 5 tweemaal goud op de Paralympische Spelen in Tokio. In totaal heeft ze nu al 5 keer Paralympisch goud gewonnen. 

Performance of the Year 

- De Belgische jumpingploeg die teambrons behaalde op de Olympische Spelen in Tokio: Pieter Devos, Gregory Wathelet, Jérôme Guéry, Niels Bruynseels. Chef d’équipe: Peter Weinberg 

Bron: Equnews