Mariëlle van den Broek is de verantwoordelijke achter deze installaties. De Nederlandse deed haar inspiratie op in Zuid-Amerika, waar de Skycoolers ingezet werden op meerdere terrassen. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de horeca maar later werd duidelijk dat ook de hippische wereld enkel baat had bij deze koelers.

 

De verkoop in de paardenmarkt kreeg een enorme boost tijdens de warme dagen en kon op heel wat interesse rekenen van menig ruiter. Het begon met de draagbare modellen maar al snel breidde het gamma uit tot heuse installaties op de stallen. Daar werd een permanent systeem voor ontwikkeld, waar er rechtstreeks op de waterleiding van de drinkbakken aangesloten wordt. De voordelen? Een koelere stal, minder vliegen en stof en de stalgeur wordt ook getemperd. Daarnaast is het systeem ook heel erg energiezuinig.

 

Inmiddels is de SKYCOOLER bij menig ruiter niet meer weg te denken. Ze worden ingezet op stal, in vrachtwagens, maar ook organisaties als CHIO Rotterdam hebben de uitvinding ontdekt. Zo zet de organisatie van het grote concours de SKYCOOLER in, in zowel de stallen, als de pistes als bij het buitenkomen van de ring.

 

Kristy Snepvangers, geliefd amazone bij het Nederlandse publiek, maakt ook gretig gebruik van de SKYCOOLER om haar paarden lekker fris te houden. De SKYCOOLER is een vast element in haar uitrusting om op wedstrijd te gaan en is niet meer weg te denken bij de amazone op stal, wedstrijd, ... 

 

Meer weten? Bezoek hun website of breng een bezoekje aan de stand!