Mans Buurman gaat dit jaar voor het eerst als bondscoach van de ponyruiters springen naar het EK. Hij deed dat al vele jaren als coach van de eventing ponyruiters. Mans heeft voor zijn team voor de titelstrijd in Opglabbeek op Sentower Park vijf amazones geselecteerd. Jip Grootegoed, Bethany Vos, Loïs Wilschut en Lieselot Kooremans, wiens vader Raf dezelfde week deelneemt aan de Olympische Spelen in Parijs in het eventingteam voor Oranje. Joelle Muijres gaat als 5e amazone mee voor het team.

Bondscoach Vincent Voorn bereidde de Young Riders de afgelopen weken gedegen voor op het EK met de overwinning in Zuidwolde en hij liet zijn combinaties ervaring opdoen in de EEF Series. Daaruit selecteerde Vincent de volgende combinaties voor Kronenberg: Emma Bocken met Kadessa Z, Finn Boerekamp met Parfait vd Bisschop, Fleur Holleman met Faltic en Mart IJland met Isla Ibiza. Wesley de Boer en Karin reizen als 5e combinatie mee naar het EK. 

Bondscoach Edwin Hoogenraat gaat met een ervaren team Junioren naar De Peelbergen. Hij koos voor Siebe Leemans en Kobalt, die in Deurne kampioen bij de Young Riders werden. Nick Nanning streed al vooraan mee op de afgelopen twee EK’s. Regerend junioren-kampioen Thijmen Vos won in 2019 goud met de Children en in 2022 en 2023 net als Nick teamzilver bij de junioren. Voor Yves Willems wordt het zijn eerste Europese kampioenschap. Milan Morssinkhof is opgeroepen als 5e ruiter.

Bij de Children heeft Hoogenraat de meest constant presterende ruiters en amazones van dit seizoen geselecteerd. Nederlands kampioene Liv Linssen zit in het team samen met Stella Heijligers, die vorig jaar ook al deel uit maakten van het EK-team. Joep Schaap en Mayke Leusink debuteren op het EK. Mienie Vos is de 5e combinatie. 

Team Young Riders (t/m 21 jaar), 15 – 21 juli Kronenberg
Emma Bocken (Weert) - Kadessa Z
Finn Boerekamp (Someren-Heide) - Parfait vd Bisschop
Fleur Holleman (Huissen) - Faltic
Mart IJland (Hengelo Ov.)- Isla Ibiza
Wesley de Boer (Nieuwleusen) – Karin

Team Junioren (t/m 18 jaar), 15 – 21 juli Kronenberg
Siebe Leemans (Oost West en Middelbeers) - Kobalt
Nick Nanning (Dalfsen) - Horse Gym's Classina
Thijmen Vos (Wierden) - Cadillac Z
Yves Willems (Koningsbosch) - Highway
Milan Morssinkhof (Hierden)- VDL Quickthago 

Team Children (t/m 14 jaar), 15 – 21 juli Kronenberg
Stella Heijligers (Asten) - Circee de la Haye
Mayke Leusink (Rekken) - Galobke Z
Liv Linssen (Kessel) - Cini W Z
Joep Schaap (Herpen) - Lfalke
Mienie Vos (Apeldoorn) - Don Diablo

EK ponyruiters Opglabbeek 22-28 juli 2024
Team springen
Jip Grootegoed (Bergen op Zoom) - Fantasia
Lieselot Kooremans (Turnhout, BEL) - Elando van de Roshoeve
Bethany Vos (Apeldoorn) - Still Got Me
Loïs Wilschut (Ede) - Kyrian van Orchids
Joelle Muijres (Zoersel) - Zenzi Girl